Investeren in goud? Advies?

Van plan om te gaan beleggen, of reeds een tijdje bezig? We zien graag je vragen, tips en ervaringen over beleggen tegemoet in dit deel van het bank forum.
Harry Hooglugt
Lid bank forum
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 13 dec 2013, 12:16

Investeren in goud? Advies?

Bericht door Harry Hooglugt » do 12 dec 2013, 22:25

Hallo,

Een spaarrekening levert vrijwel niets op in positieve zin. De schamele rente valt weg tegen de inflatie en als je ook nog eens in box 3 wordt aangeslagen weet je één ding zeker: je moet je centjes op een andere manier onderbrengen.

Klinkt misschien wat radicaal maar zou goud dan een goede investering zijn om mijn geld onder te brengen, in plaats van op een spaarrekening te zetten?

Reuvers
Lid bank forum
Berichten: 26
Lid geworden op: di 19 nov 2013, 18:45

Re: Investeren in goud? Advies?

Bericht door Reuvers » vr 13 dec 2013, 12:12

Nee, goud is al sinds de jaren 70 een risicovolle investering / belegging en dat is nu ook nog zo. Dat neemt niet weg dat aan het begin van de crisis de goudprijs flink gestegen is, en de vroege instappers een aardig rendement hebben kunnen halen. Het lastige van een belegging in goud is, dat het geen kasstromen heeft. Hierdoor is het onmogelijk om te bepalen op welke prijs goud nu zou moeten staan. Op dit moment daalt de koers weer en kan het zo weer een jaar of 20 duren voor je weer op de huidige prijs zit na een daling. Je kunt beter beleggen in andere grondstoffen, zoals thee en koffie bijvoorbeeld.

Plaats reactie